Водата и чешмите

Водата в красивите български чешми, която не спира да тече и е толкова вкусна, даряваща живот. Дълго време извън родината мечтаех да видя тези чешми, да отпия глътка от тях. Те са толкова разнообразни с по 1,2,3...дори 4 чучура и не пресъхват, някой са стари и полуразрушени, други са нови с покрив специално за жадните:))! Сега ги показвам и на вас. Обичайте водата!! Тя е жива! :))





































4 коментара:

  1. ,,колекцията,, с чешмите много ме зарадва - отдавна имам подобна идея !
    Даже съм снимал една от ,,твоите,,- оная с очите :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ожаднях, докато гледам тези снимки, а и се сетих за речта на Брус Лий относно водата: "Изпразни ума си, бъде безформен - като вода. Ако сложиш водата в чаша, тя става чаша; Ако я сложиш в бутилка, тя става бутилка; Ако я сложиш в чайник, тя става чайник. Водата може да тече и може да бушува. Бъди вода, приятелю"
    Наздраве с чиста изворна водица приятели, нека задоволим жаждата си за живот подобоващо :) На добър път!

    ОтговорИзтриване
  3. Тази публикация ме просълзи...

    ОтговорИзтриване
  4. Емел: Снимките на чешмите са прекрасни! Всички снимки са супер, но чешмите... Със семейството ми живеем в 100 хиляден град, но пием вода само от такива чешми. Всеки път, когато отиваме насело вземаме с нас туби за вода, за да се запасим. Няма по-хубава вода от тази! Дано я опазим, че нещо искат да ни я натровят...
    Ще идвате ли в Добруджа? Тук също има много за гледане.

    ОтговорИзтриване